Kanapka orzechowa z cukinią

dsc_3010forrest

Lato jest wspaniałą porą roku, nie tylko dlatego, że na stołach królują soczyste owoce, ale również dlatego, że jest mnóstwo kolorów. Dzięki temu zwykłe śniadanie czy podwieczorek są artystycznie podanym posiłkiem. Dziś FOR.REST proponuje Wam przekąskę o zaskakującym połączeniu …

Potrzebujesz:

– talerzyk w ulubionym wzorze :)

– bułkę lub bagietkę z ziarnem

-cukinię

-masło orzechowe

-ulubione orzechy (polecamy orzechy włoskie lub nerkowca)

*opcjonalnie tabasco

Kroimy ulubione pieczywo z ziarnami na podłużne kromki. Smarujemy chleb masłem … ale pamiętajcie, orzechowym! Warstwa masła orzechowego nie powinna być cienka. Nie żałujmy sobie go. Trzemy cukinię na szerokie paski lub kroimy nożem. Cukinia powinna być elastyczna i pozwalać się składać, nie łamiąc się. Układamy cukienię na kromkę, a na koniec posypujemy orzechami i skrapiamy tabasco.

dsc_2857for-rest

smacznego!

www.forrestdesign.pl

instagram @forrestdesign

Dajcie znać czy wypróbowaliście przepis i czy takie połączenie zawładnęło Waszym podniebieniem ;)

Zajrzyj także tutaj ... :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *